Galatasaray je Driesu Mertensu pripravil ponudbo, ki jo bo izkušeni Belgijec zelo težko zavrnil

Turški velikan se rad krepi z znanimi veterani evropskega nogometa. Letos jim je v oči padel odlični napadalec, ki je zapustil Napoli in lahko svoj naslednji klub okrepi kot prost nogometaš.

Uredništvo
5. avgust 2022, 6:28

Dries Mertens bo očitno zadnja leta kariere preživel v turški prvi ligi. (Foto: Getty Images)

Dries Mertens je očitno precej blizu temu, da svojo kariero nadaljuje pri turškem velikanu Galatasarayu. Izkušeni Belgijec je namreč prejel zares odlično ponudbo, prvoligaš iz Istanbula mu v osnovi menda ponuja približno 4 milijone evrov plače, njegova pogodba pa bi se avtomatsko podaljšala še za eno leto, če bi se Galatasaray uspel uvrstiti v elitno ligo prvakov. To pa še ni vse, kar ima na mizi Mertens.  
 
V pogodbi bi bilo zapisano tudi to, da bo klub Mertensu sam priskrbel novo hišo v Istanbulu, koristil bo lahko usluge osebnega šoferja, hkrati pa mu bo Galatasaray pokril tudi kar 30 letalskih vozovnic za lete iz Turčije v Neapelj in Bruselj. Zadnji signali iz Mertensovega tabora kažejo na to, da se bo 35-letnik iz Leuvena na podlagi tega tudi resnično odločil svojo kariero nadaljevati pri turškem velikanu.  
 
V preteklosti je nastopal za Anderlecht, Gent, Utrecht, PSV in Napoli, za izbrano vrsto Belgije je zbral 105 nastopov in dosegel 21 golov.