Gareth Bale bo znova postal problem Reala, Tottenham ga ne namerava odkupiti

V Tottenhamu so Garetha Bala pričakali z evforijo, po slabi polovici sezone pa je navdušenje že precej skopnelo. Londonski klub ga po izteku enoletne posoje ne namerava odkupiti.

Uredništvo
15. januar 2021, 4:35

Foto: Getty Images

V Tottenhamu so navijači poleti evforično pričakali Garetha Bala, ki se je po sedmih letih "zdomstva" vrnil v Tottenham kot posojen igralec Reala iz Madrida. Od Bala so navijači glede na njegovo zapuščino pričakovali ogromno, a je trener Spurs Jose Mourinho hitro svaril, da Gareth Bale dandanes morda ni več isti igralec, kakršen je bil na višku svoji moči.

Njegove besede so se izkazale za kar umestne. Bale si v ekipi Tottenhama ni uspel izboriti vidnejše vloge, doslej pa je na svoj račun vpisal 12 nastopov, na katerih je dosegel tri zadetke. Bale ni član udarne enajsterice, upoštevajoč dejstvo, da je lastnik ene najvišjih pogodb v svetovnem nogometu, pa je bolj ali manj jasno, da Tottenham velikanskega bremena ne bo več pripravljen nositi na svojih plečih.

Časnik The Times poroča, da so se v klubu bolj ali manj že odločili, da njegove enoletne posoje ne bodo podaljšali in da se bo Bale poleti vrnil k Realu, pri katerem ima pogodbo veljavno do konca naslednje sezone. Real iz Madrida se je več let trudil znebiti Bala in njegove astronomske plače, po ne najbolj navdušujoči epizodi pri Tottenhamu pa so možnosti za to, da bi kraljevi klub našel rešitev za enega svojih največjih kadrovskih problemov, še slabše kot kdajkoli prej.