Gareth Southgate pripravlja nenavadno rešitev za Euro: Za Trenta Alexandra-Arnolda je našel nov položaj

Angleški selektor Gareth Southgate bo po poročanju Guardiana na evropskem prvenstvu Trenta Alexandra-Arnolda uporabil na položaju v zvezni vrsti.

Uredništvo
11. junij 2024

Trent Alexander-Arnold (Foto: Getty Images)

Trent Alexander-Arnold se je v Liverpoolu uveljavil kot eden najboljših desnih bočnih branilcev na svetu, izstopa pa predvsem s svojo izvrstno igro v napadu in je v zadnjih letih tako rekoč nepogrešljiv del ene najboljših angleških zasedb.

Kot je za branilca takšnega tipa pogosto značilno, Alexander-Arnold v obrambnih nalogah ni tako dominanten, to pa je tudi razlog, zakaj njegova kariera v reprezentanci niti približno ni skladna z njegovo kariero v klubu.

Angleški selektor Gareth Southgate na njegovem igralnem položaju bolj zaupa Kylu Walkerju in Kieranu Trippierju, kljub temu pa se želi zvezdnika Liverpoola bolje integrirati v svoj sistem in zato zanj išče nove rešitve.

Guardian poroča, da je Southgate zelo naklonjen ideji, da bi Alexander-Arnold zaigral v srednji vrsti ter tako dopolnjeval trikotnik skupaj z Declanom Riceom iz Arsenala in Judom Bellinghamom iz madridskega Reala. Takšna naj bi bila njegova ideja za postavitev začetne enajsterice na uvodni tekmi prvenstva proti Srbiji, od razplete te tekme pa naj bi bilo odvisno, ali bo s takšno srednjo vrsto tudi nadaljeval turnir.

Southgate ima sicer na položaju 'tretjega vezista' še nekaj zanimivih opcij, in sicer velikega upa Manchester Uniteda Kobeeja Mainooja in vezista Chelseaja Connorja Gallagherja.

Alexander-Arnold je na novem položaju že zaigral na prijateljski tekmi proti Bosni in Hercegovini, na tekmi pa je dosegel tudi zadetek, a resda šele v drugem polčasu, ko ga je Southgate premaknil na njegov domači položaj na desnem boku obrambne vrste.