Gasperini: Na dan tekme z Valencio sem bil okužen

Trener Atalante Gian Piero Gasperini je razkril, da je bil na dan tekme med Atalanto in Valencio, ki je za seboj pustil zelo hude posledice, že okužen s COVID-19.

Uredništvo
31. maj 2020, 9:18

Foto: Getty Images

Trener Atalante Gian Piero Gasperini je v intervjuju za časnik La Gazzetta dello Sport razkril, da je bil na dan tekme, ki je bila kasneje razglašena za "epidemiološko bombo", tudi sam okužen z boleznijo COVID-19. Atalanta je proti Valencii slavila s 4:1 in utrla pot k napredovanju v četrtfinale lige prvakov, tekma,  katere se je udeležilo več kot 40.000 gledalcev, pa se je kasneje izkazala za eno najbolj smrtonosnih v zgodovini nogometa, saj so številni epidemiologi mnenja, da je prav ta tekma eden od razlogov, zakaj je Bergamo kasneje postal epicenter pandemije v Italiji.

Na omenjeni tekmi je bil okužen tudi avtor Atalantinega čudeža, ki je delil svojo osebno izkušnjo z boleznijo.

"Dan pred tekmo proti Valencii sem se počutil bolnega, na dan tekme pa je bilo moje počutje še slabše. Če boste pogledali slike s te tekme, boste videli, da nisem bil videti dobro. To je bilo 10. marca. Naslednji dve noči sem slabo spal. Nisem imel vročine, vendar je bil občutek, kot da jo imam. Vsaki dve minuti je šel mimo rešilec, saj je bolnišnica blizu naše trening centra. Zdelo se je kot da smo sredi vojne. Ponoči sem razmišljal o tem, kaj bo z  menoj, če bom moral oditi v bolnišnico. Toliko stvari moram še narediti …." je povedal Gasperini.

Gasperini je v nadaljevanju opisal, kako so se simptomi bolezni kazali pri njem.

"Dan po zmagi proti Valencii nam je navijač Atalante, ki je lastnik restavracije z Michelinovo zvezdnico, podaril Dom Perignona iz leta 2008. Poizkusil sem ga in mu odvrni: 'To je voda …' Vsa hrana je imela okus po kruhu. Povsem sem izgubil okus," je povedal Gasperini, ki je šele pred desetimi dnevi izvedel, da je bil okužen s COVID-19.
Gasperini je opisal, kako je sam dojemal življenju v mestu, ki je v svet podal eno najbolj strašljiv podob bitke z novo boleznijo.

"V mestu je čutiti globoko žalost. Čutiš jo v zraku, čutiš jo povsod, na ulicah, v očeh ljudi, v lokalih in restavracijah, v tišini mojega sodelavca, ki je izgubil očeta …Trajalo bo več let, da bomo dojeli, kaj se je zgodilo, saj smo bili v osrčju tragedije. Dostikrat pomislim na absurdnost situacije – sredi največjega športnega veselja se je zgodila največja tragedija v mestu."
loading...