Gattuso in Fiorentina ne gresta skupaj: V Italiji trdijo, da je slovo neizbežno

Italijanski mediji poročajo, da bo Gennaro Gattuso zaradi nestrinjanja s kadrovsko politiko že tri tedne po prevzemu vodenja moštva zapustil Fiorentino.

Uredništvo
17. junij 2021, 8:25

Gennaro Gattuso je tik pred odhodom s klopi Fiorentine. (Foto: Getty Images)

Številni italijanski mediji poročajo o popolnem razkolu pri Fiorentini, kjer naj bi se projekt pod vodstvom novega trenerja Gennara Gattusa sesedel v prah še preden se je sploh dobro začel. Gattuso je po odhodu s klopi Napolija pred tremi tedni sedel na stolček Fiorentine, kot kaže pa obe strani nista delili skupnih pogledov na kadrovska vprašanja v klubu, zato naj bi se zgodil usoden prelom, po katerem naj bi bilo bolj ali manj že odločeno, da bo Gattuso še pred prvo uradno tekmo zapustil klub.

Sky Sport in RAI poročata, da naj bi se Gattusovi odvetniki z vodstvom kluba dogovarjali le še glede podrobnosti v zvezi s predčasno prekinitvijo pogodbe, glavni kamen spotike pa naj bi bil Gattusov zastopnik Jorge Mendes, ki naj bi želel v Fiorentino pripeljati še nekaj svojih klientov – tudi v tej luči gre razumeti domnevno zanimanje Fiorentine za Portugalca Sergia Oliveiro iz Porta ter Goncala Guedesa iz Valencie.

Gattuso naj bi zaradi Mendesovega vztrajanja prišel navzkriž s predsednikom kluba Roccom Commissom in direktorjem Giancarlom Antognonijem, italijanski mediji pa še dodajajo, da naj bi Gattuso vrgel lovke na preveč ambiciozne in posledično predrage prestopne tarče.