Gattuso je našel idealen klub zase, obeta se mu nova pogodba

Gennaro Gattuso je na klopi Napolija dokazal, da premore velik trenerski potencial. Vodstvo kluba zaupa njegovemu delu in želi z njim čim prej doreči nove pogoje sodelovanja.

Uredništvo
26. oktober 2020, 8:46

Foto: Getty Images

Gennaro Gattuso je decembra lani sedel na klop Napolija, kamor je prišel v precej napetem obdobju, ko so bili odnosi med predsednikom kluba Aureliom de Laurentiisom in moštvom zelo napeti. Njegov predhodnik Carlo Ancelotti je po sporu s predsednikom zapustil klub, Gattuso pa se je v kaotičnem neapeljskem okolju hitro znašel in sezono sklenil s pokalno lovoriko, kar je bila tudi prva lovorika Napolija po kar šest letih čakanja.

Napoli je v novo sezono krenil zelo odločno in na prvih petih tekmah nanizal že štiri zmage, časnik La Gazzetta dello Sport pa poroča, da se Gattuso obeta nova pogodba, in sicer naj bi si De Laurentiis želel to vprašanje rešiti še pred koncem tega leta. Omenjeni časnik poroča, da naj bi Gattuso dobil novo dveletno pogodbo, njegova plača pa naj bi po novem znašala slaba 2 milijona evrov na sezono.

Gattuso, nekdanji sijajni igralec Milana, je pred prihodom v Napoli sedel na klopi Milana, to obdobje pa so zaznamovali vzponi in padci, kar je na koncu tudi botrovalo njegovemu slovesu.