Gazzetta izbrala najslabšo enajsterico sezone Serie A

Italijanski časnik La Gazzetta dello Sport je objavil enajsterico igralcev, ki so v letošnji sezoni v italijanskem prvenstvu najbolj razočarali. V njej je vrsta velikih imen.

Uredništvo
22. maj 2020, 11:25

Foto: /

Italijanski časnik La Gazzetta dello Sport je objavil enajsterico, v kateri si ne bi želel biti noben nogometaš. Izbrali so namreč enajst igralcev, ki so v letošnji sezoni najbolj razočarali, v njej pa je vrsta velikih nogometnih imen kot so denimo Alexis Sanchez, Diego Godin ali Adrien Rabiot.

Na vrata so uvrstili vratarja Napolija Alexa Mereta, za katerega je Napoli pred pričetkom sezone plačal več kot 20 milijonov evrov, a je v letošnji sezoni celo izgubil bitko za mesto prvega vratarja ekipa z veteranom Davidom Ospino.

V obrambi so Slovak Denis Vavro iz Lazia, Antonio Barreca iz Genoe, Leonardo Spinnazzola iz Rome ter eden najbolj cenjenih centralnih branilcev zadnjega desetletja Diego Godin. Na sredini so se znašli velikokrat kritizirani Francoz Adrien Rabiot, Brazilec Lucas Paqueta iz Milana ter še en 'nekdanji' zvezdnik Javier Pastore.

V napad so pri Gazzetti uvrstili najdražjega novinca v vrstah Napolija Hirvinga Lozana, ki je dosegel vsega dva zadetka, najdražji nakup Torina Simoneja Verdija ter slovitega Čilenca Alexisa Sancheza, ki pri Interju igra eno najbolj jalovih sezon v svoji karieri.