Gazzetta je izbrala: Najboljši v Serie A Dybala, Ilićić na desetem mestu

Italijanski športni časnik La Gazzetta dello Sport je objavil svoj seznam 100 najboljših igralcev Serie A v sezoni 2019/20. Na podlagi specifičnih kriterijev je prvo mesto zasedel Paulo Dybala, med deseterico je tudi Josip Iličić.

Uredništvo
4. avgust 2020, 3:37

Foto: /

Vodilni italijanski športni časnik La Gazzetta dello Sport je danes predstavil svoj seznam 100 najboljših nogometašev Serie A v sezoni 2019/20. Izbor je specifičen, saj avtorji pri njem upoštevajo več dejavnikov. Eden ključnih je povprečna ocena, ki jo novinarji igralcem za svoje predstave podeljujejo na vsaki prvenstveni tekmi, ni pa to edini kriterij pri razvrščanju, saj imajo svoj del uteži pri končni razvrstitvi tudi dejavniki kot so število zadetkov, položaj ekipe na lestvici, kontinuiteta igralca, vpliv igralca na razplet tekme itn.

Tem kriterijem je najbolj ugodil Juventusov zvezdnik Paulo Dybala, ki je zasedel prvo mesto, drugo je pripadlo najboljšemu strelcu sezone Ciru Immobileju, tretje pa Dybalinemu soigralcu Cristianu Ronaldu.

Med elitno deseterico nato na četrtem mestu najdemo Alejandra Gomeza iz Atalante, peti je bil Interjev napadalec Romelu Lukaku, šesti Španec Luis Alberto iz Lazia, sedemi Milanov zvezdnik Zlatan Ibrahimović, osmi elegantni vezist Verone Sofyan Amrabat, deveti bodoči član Juventusa Dejan Kuluševski, na deseto mesto pa se je uvrstil naš Josip Iličić, ki je imel sicer povprečje ocen 6.54.

Če bi upoštevali zgolj povprečne ocene, ki so jih igralcem podeljevali novinarji, bi bil Iličić še višje, saj so imeli višja povprečja od njega le Dybala (6.80), Ronaldo (6.84), Gomez (6.72), Luis Alberto (6.67), vratar Torina Sirigu (6.58) in Fiorentinin veteran Franck Ribery (6.55).