Gerard Pique se poteguje za milijardni posel

Zvezdnik Barcelone Gerard Pique se bo s svojim podjetjem Kosmos Global Holding potegoval za nakup televizijskih pravic za prenose tekem italijanske Serie A.

Uredništvo
15. januar 2021, 2:23

Foto: /

Branilec Barcelone Gerard Pique pri 33 letih še naprej nogomet igra na najvišji ravni, vzporedno pa razvija tudi poslovno kariero in se pri svoji starosti že lahko pohvali  z zavidljivimi poslovnimi dosežki. Pique je leta 2017 s pomočjo predsednika japonskega tehnološkega velikana Rakutena Hiroshija Mikitanija ustanovil podjetje Kosmos Holding Group, ki je v poslovnem svetu poznano predvsem kot lastnik pravic za prestižni Davisov pokal v tenisu.

Pique je imel precej zaslug tudi za to, da je Rakuten postal eden najpomembnejših pokroviteljev Barcelone, precej pa je odmeval tudi njegov nakup nižjeligaša FC Andorra, ki trenutno nastopa v peti španski ligi.

Pique, ki svoj poslovni imperij gradi s svojo ženo Shakiro, se po poročanju španskih medijev pripravlja na nov skok v najvišje sfere nogometnega posla, saj naj bi se njegov Kosmos Holding Group potegoval za nakup pravic za prenose tekem italijanske Serie A.
Piquejevo podjetje bo imelo pri tem zelo zahtevno konkurenco, saj naj bi se zakup pravic potegovali tudi uveljavljeni operaterji kot so Mediapro, 'on-demand' platforma DAZN, ESPN in Disney

V igri so mednarodne pravice za prenos tekem Serie A, omenjena podjetja pa se bo potegovala za zakup le-teh v obdobju med sezonama 2021/22 in 2023/24.