Gesta Slovenije na tekmi Eura je ganila Črnogorce: 'Slovenci, hvala, ker ste se spomnili na Matijo Šarkića'

Nogometna zveza Črne gore se je Slovencem zahvalila za izkazano sočutje z gesto na tekmi Eura proti ekipi Danske.

Uredništvo
17. junij 2024

Slovenija je na tekmi z Dansko nosila posebne črne trakove. (Foto: Getty Images)

Slovenska reprezentanca je včeraj proti Danski odigrala svojo prvo tekmo na Euru 2024. Osvojila je točko, že pred tekmo pa se je priklonila preminulemu 26-letnemu črnogorskemu vratarju Matiji Šarkiću, ki ji je svoje oči za večno zaprl v ponedeljek. Cenjeni vratar in reprezentant Črne gore se je zgrudil v Budvi, zdravniška pomoč ga ni uspela rešiti. 

Tragična zgodba se je dotaknila tudi reprezentantov Slovenije, mnogi od njih so enakih ali pa podobnih let, kot je bil tudi Matija Šarkić.

Na srečanju z Danci so Slovenci zato nosili posebne črne trakove in izrazili žalovanje. Črnogorci so to opazili in se Sloveniji sinoči tudi lepo zahvalili za izkazano gesto. Oglasili so se z zapisom na svojih uradnih kanalih, Jan Oblak in druščina so jih presenetili.

"Vsi reprezentanti Slovenije so na svoji prvi tekmi Eura 2024 nosili posebne črne trakove v spomin na našega vratarja Matijo Šarkiča. Jan Oblak in njegovi soigralci so s tem izkazali sočutje do vseh ljudi v naši državi in se na največjem odru priklonili Matiji. Slovenci, najlepša hvala!"