Giroudov večer, vpisal jubilejni nastop in prehitel velikega Platinija

Francozi imajo veliko razlogov za veselje. Njihova izbrana vrsta je slavila na pripravljalni tekmi, ob tem pa so videli še nekaj obetavnih mejnikov.

Uredništvo
8. oktober 2020, 6:51

Foto: Getty Images

Olivier Giroud je v sredinem večeru postal drugi najboljši strelec v zgodovini reprezentance Francije, ki ni ne kratka ne siromašna. Francija je na pripravljalni tekmi ugnala Ukrajino, doživeli pa smo nekaj zanimivih mejnikov.

Napadalec Chelseaja Giroud je v tekmo vstopil s 40 zadetki na računu, kar je le en manj od Michela Platinija, enega od legendarnih nogometašev Francije in Juventusa. Giroud je že v prvem polčasu dvakrat zadel in se povzpel na drugo mesto večne lestvice, v hrbet zdaj gleda le še Thierryju Henryju.

Izkušeni Giroud je preboj na drugo mesto lestvice strelcev v izbrani vrsti doživel na svoji okrogli 100. tekmi v dresu članske reprezentance Galskih petelinov.

Ob tem je nase opozoril tudi mladi Eduardo Camavinga. 17-letni član Rennesa je že po devetih minutah debitantskega nastopa prispeval krstni zadetek, dosegel pa ga je na sila atraktiven način.