Gladka zmaga Olimpije v Sežani, Ivanović zadel in podal

Olimpija je gostovanje v Sežani končala z zmago. Prvi gol v dresu vodilne ekipe lige je dosegel Vujadin Savić, zadela pa sta tudi Đorđe Ivanović in Andres Vombergar.

Uredništvo
11. marec 2021, 1:54

Tabor Sežana
0 : 3

Sod.: David Šmajc

Olimpija
 
0 : 1
 
 
 
 
 
 
 
0 : 2
 
0 : 3
 
 
Tabor Sežana: Jan Koprivec, Denis Kouao, Mihael Briški, Erik Salkič, Miha Hlad, Antoine Makoumbou (od 66. Leon Sever), Tom Alen Tolić (od 56. Fahd Richard Ndzengue Moubeti), Dino Stančič (od 67. Christos Rovas), Marko Krivičić, Dominik Mihaljević (od 76. Toni Aliaj), Aldair (od 77. Jakoslav Stanković).Olimpija: Žiga Frelih, Eric Boakye (od 46. Jan Andrejašič), Vitalijs Maksimenko, Vujadin Savić, Nik Kapun (od 48. Nino Pungaršek), Ante Čorić (od 84. Gal Kurež), Uroš Korun, Timi Max Elšnik, Michael Pavlović, Djordje Ivanović (od 83. Žan Baskera), Mihailo Perović (od 47. Andrés Vombergar).

Foto: pigac.si

Goran Stanković je z Olimpijo gostoval pri svoji nekdanji ekipi in vknjižil zmago, s katero bo Olimpija tudi po 26. krogu 1. SNL zadržala prvo mesto na lestvici. Ljubljančani so zgodaj začeli oblegati gol Sežane. Hitro so zadeli. Tekla je tretja minuta, ko je imela Olimpija kot, v kazenskem prostoru je skočil Vujadin Savić in dosegel svoj prvenec. V šesti minuti je poizkušal Đorđe Ivanović, neuspešno. V nadaljevanju prvega polčasa ni bilo več odprtih priložnosti, Olimpija je na odmor odšla z minimalno prednostjo. 

Stanković je ob polčasu menjal, vstopil je Andres Vombergar, ki je zadel v 50. minuti. Že pred njim, natančneje v 48. minuti, je za 2:0 zadel prvi strelec Olimpije Đorđe Ivanović, ki je zdaj znova tudi prvi strelec 1. SNL. Samo dve minuti za njim pa je, po podaji Ivanovića s strani, zadel še omenjeni Vombergar. Tekma je bila v teh trenutkih odločena, Olimpija pa jo je mirno pripeljala do konca.

Pri Ljubljančanih velja omeniti še, da je danes v prvi ligi debitiral mladi vezist in bivši igralec celjskega Šampiona Žan Baskera.
 
adplus-dvertising