Glavni kandidat za predsednika nogometne zveze v Srbiji je Marko Pantelić

Po Slaviši Kokezi, ki ni imel bistvenih nogometnih referenc, bo vodenje nogometne zveze v Srbiji najverjetneje prevzel nekdanji napadalec.

Uredništvo
23. marec 2021, 8:55

(Foto: SPS)

V Srbiji od včeraj nimajo več predsednika nogometne zveze, potem ko je pod pritiski očitkov o sodelovanju s kriminalnim podzemljem odstopil Slaviša Kokeza. Izbrati morajo novega, prvi kandidat pa je, kot poročajo srbski mediji, dosedanji podpredsednik Marko Pantelić. Slednji je tudi najbolj zaslužen za to, da je vodenje reprezentance prevzel Dragan Stojković

Pantelić je igralsko kariero zaključil leta 2013, pri Olympiacosu. Igral je za Ajax, Hertho, Crveno zvezdo, Sartid, Obilić, Celto, Sturm, Lausanne, PSG in Iraklis. 

Kandidat, zaenkrat sicer le medijski, pa je tudi nekdanji reprezentant Nemanja Vidić. Dolgoletni nogometaš Manchester Uniteda je trn v peti trenutni vodilni garnituri na nogometni zvezi, saj je njen velik kritik. Možnosti, da bi Vidić na koncu dobil delo, so praktično nične, saj bi to pomenilo, da bi srbski nogomet najverjetneje doživel konkreten remont. Ambienta za kaj takšnega pa v Srbiji zaenkrat še ni. 
 
adplus-dvertising