Gledam Messija, kako se vleče po igrišču in se sprašujem: Kako te ni sram?

Lionel Messi je bil za svojo predstavo proti Manchester Cityju deležen hudih kritik. Najbolj oster je bil nekdanji nizozemski reprezentant Rafael van der Vaart.

Uredništvo
25. november 2021, 11:40

Lionel Messi si je za predstavo proti Cityju prislužil nizko oceno. (Foto: Getty Images)

Paris Saint Germain je na včerajšnjem derbiju lige prvakov proti Manchester Cityu pustil bled vtis. Izgubil je 'le' z 1:2, a bi poraz bil lahko po prepričanju številnih veliko hujši, če bi napadalci Cityja malce bolje 'kalibrirali' svoje merilne naprave. City je imel absolutno premoč, na udaru pa sta se znašla predvsem velika zvezdnika Neymar in Lionel Messi, katerima so francoski mediji podali zelo nizki oceni in v celoti gledano njun nastop označili kot nezadovoljiv.

"To je bila prava umetnina Cityja. In to kljub temu, da Phil Foden in Kevin de Bruyne nista igrala. Prepričan sem, da sta si Neymar in Messi med tekmo mislila: 'Le zakaj jaz ne igram za to ekipo?'. Bilo je čudovito gledati City. Zmagali so z 2:1, a lahko bi bilo veliko huje," je povedal nekdanji vezist Bayerna in Manchester Uniteda Owen Hargreaves.

Lionel Messi je tudi proti Cityju odigral slabo, zagotovo pa bi morali dobro pomisliti, kdaj je kdo proti Argentincu usmeril takšne kritike kot nekdanji reprezentant Nizozemske Rafael van der Vaart.

"Gre za vprašanje volje. Messija vsi iščejo na igrišču in če ne doseže gola ali asistira, je po navadi igral slabo. Neymar in Mbappe sta bolj prisotna, Messi pa se nikakor ne ujame s to ekipo."


"Ko gledaš Cristiana, vidiš, da želi ekipo dvigniti na višjo raven. Messi se sprehaja po igrišču in tedaj se sprašujem: 'Kako ga ni sram?'"


"Vse bolj me motijo Messije predstave. Škoda da je tako, saj se takšen igralec še dolgo ne bo rodil. To se je začelo že pri Koemanu v Barceloni. Messi daje negativno podobo in to za igralca takšnega kova ni primerno," meni Van der Vaart.