Glede na okoliščine pri Crystal Palacu, si Patrick Vieira še ni zaslužil ostati brez dela

Oglasil se je trenutno najbolj vroči trener v Championshipu in pokomentiral novico o tem, da je francoska legenda ostala brez dela pri prvoligašu iz Londona. Kompanyju vse skupaj ne diši.

Uredništvo
18. marec 2023

Vincent Kompany je trenutno glavni trenerski hit sezone v angleškem Championshipu. (Foto: Getty Images)

Včeraj smo poročali, da je Patrick Vieira izgubil delo pri Crystal Palacu. Legendarni nekdanji vezist je ekipo v prejšnji sezoni pripeljal do 12. mesta ter polfinala FA pokala in dobro je krenil v aktualno sezono, potem pa se je zgodil zimski premor in od takrat naprej je Crystal Palace povsem izgubil kompas. Rezultati so bili slabi in kljub temu, da je klub na 12. mestu v Premier League, so v igri za izpad v drugoligaško konkurenco.

Imajo le tri točke pred 18. mestom, ki vodi v izpad. Ceno je moral torej plačati Vieira in mnogi ljudje so mnenja, da so se Londončani Francozu odpovedali prekmalu. Tako razmišlja tudi Vincent Kompany, ki drvi proti uvrstitvi v Premier League na trenerski klopi Burnleya. Ob pogledu na okoliščine pri Palacu si ne more pomagati, da ga zadeva ne bi zmotila. Ekipa je imela peklenski razpored, prvega zvezdnika so mučile poškodbe. 

“Ko pogledam na lestvico, lahko vidim, da je Crystal Palace na 12. mestu. Slišim, da je Vieiro stala serija slabih rezultatov. Potem pogledam na razpored in vidim Newcastle, Chelsea, dvakrat Manchester United, Manchester City in Brighton. Potem pogledam v slačilnico in vidim, da je Wilfried Zaha manjkal na petih tekmah. Zdaj pa igrajo z Leedsom, Forestom, Evertonom in Wolves – vse skupaj mi ne diši.”