Gnezda Čerin: Evropsko prvenstvo je za nas izjemna priložnost

Mlada slovenska reprezentanca je danes opravila prvi trening v popolni zasedbi, ekipo selektorja Mileta Ačimovića pa je obiskal tudi vrh NZS na čelu s predsednikom Radenkom Mijatovićem in direktorjem Miranom Pavlinom.

Uredništvo
22. marec 2021, 8:15

Adam Gnezda Čerin bo eden glavnih adutov mlade slovenske reprezentance. (Foto: uradna spletna stran kluba)

Dva dni pred otvoritveno tekmo evropskega prvenstva do 21 let je mlada slovenska reprezentanca sploh prvič trenirala v polni zasedbi, saj so se kot zadnji ekipi pridružil še Adam Gnezda Čerin, Žan-Luk Leban, Žan Medved, Dejan Petrovič in Žan Rogelj. Reprezentančni tabor je obiskala tudi visoka delegacija NZS na čelu s predsednikom Radenkom Mijatovićem in direktorjem reprezentanc Miranom Pavlinom, ki sta reprezentantom namenila nekaj spodbudnih besed pred težko pričakovanim obračunom proti Španiji.

Prvič je pod taktirko Milenka Ačimovića tako treniral eden pomembnejših adutov mlade slovenske reprezentance Adam Gnezda Čerin, eden redkih, ki imajo celo nekaj izkušen v članski izbrani vrsti.

"Igranje za Slovenijo je velika čast, ne glede na to, če gre za člansko ali mlado reprezentanco. Ne delam razlik med reprezentancama, igranje za državni grb je največja čast, ki jo lahko igralec doseže. Evropsko prvenstvo je za nas izredna priložnost, zato sem vesel, da sem lahko del ekipe," je povedal nogometaš hrvaške Rijeke.

Mladi napadalec Nik Prelec je razkril, kako se bo Slovenija skušala zoperstaviti močno favoriziranemu nasprotniku.

"Naša priložnost bo v visokem pritisku. Pritisniti jih moramo visoko in jim pokazati, da smo tudi mi na igrišču. Pokazati moramo, da se jih ne bojimo. Tudi mi bomo skušali zmagati," napoveduje mladi up Sampdorie, ki je na novembrski tekmi zatresel mrežo Rusije. Vajo bo skušal ponoviti tudi v sredo:
 
adplus-dvertising