Golijada v Atenah: Fenerbahče je proti Olympiakosu izgubljal že s 3:0, toda ostaja v igri pred povratno tekmo

Slovenski vezist Miha Zajc je tekmo začel od prve minute. Turki so imeli obupen prvi polčas, toda lahko bi se končalo še precej slabše kot kaže končni izid.

Uredništvo
11. april 2024

Olympiacos (Foto: Getty Images)

V Atenah sta se nocoj v sklopu UEFA konferenčne lige pomerila grški Olympiacos in turški Fenerbahče, šlo je za prvo tekmo četrtfinala. Na papirju so bili Turki pred prvim žvižgom postavljeni v vlogo favorita, toda gostovanja pri velikanu iz Grčije so vselej peklenska in v tem vzdušju je tudi potekal prvi polčas na zelenici. Domača ekipa je zabila dvakrat.

Fortounis je že v 8. minuti poskrbel za prednost Grkov, to pa je še pred odmorom povišal Stevan Jovetić in ob polčasu je bilo 2:0.

Zgodaj v nadaljevanju se je med strelce vpisal še Chiquinho in pri 3:0 se je zdelo, da Fenerbahče nocoj ne bo izvlekel prav nič. Toda potem je bila v 68. minuti dosojena enajstmetrovka za goste, z bele točke pa je bil uspešen Dušan Tadić.

Petnajst minut pred koncem je Kahveci znižal na končnih 3:2 in Fenerbahče vendarle še ni odpisan, ga pa čaka zelo težko delo.