Gorica izgubila proti ekipi, v kateri blesti največji češki up zadnjega desetletja

Gorica se je na prijateljski tekmi na Bledu pomerila s praško Sparto, za katero je zaigral tudi eden veliki biser češkega nogometa in tarča številnih evropskih velikanov Adam Hložek.

Uredništvo
7. avgust 2020, 9:08

Foto: Uradni facebook profil kluba

Gorica je na Bledu odigrala prestižno prijateljsko tekmo proti češkemu velikanu Sparti iz Prage ki je v minuli sezoni v češkem prvenstvu zasedla tretje mesto. Češki klub se lahko pohvali s številnimi znanimi imeni, od prve minute pa je srečanje začel tudi 18-letni dragulj češkega nogometa Adam Hložek, za katerega se v ravno v tem času potegujejo številni evropski velikani na čelu z Borussio iz Dortmunda in Leipzigom.

Sparta je povedla v 21. minuti z zadetkom Kozaka, v nadaljevanju prvega polčasa pa se je znova izkazal perspektivni Tjaš Begić, ki je po odličnem prodoru priigral enajstmetrovko. Z bele točke je meril Jermol, ki pa ni bil uspešen.

V drugem polčasu je na igrišče stopil tudi povratnik Goran Cvijanović, Sparta pa je počasi prevzela pobudo in preko Lukasa Julisa povišala na 2:0. Za Gorico je častni zadetek po protinapadu dosegel Španec Victor Aliaga, končni izid tekme, ki se je končala z zmago Sparte s 3:1, pa je s svojim drugim zadetkom postavil Julis.

Gorica je srečanje začela v postavi Marjanović, Hodžić, Tomiček, T. Kavčič, M. Kavčič, Grudina, Kolenc, Begić, Jermol, Volarič, Marinič.