Gorica je prekinila črno serijo in dočakala prvo zmago

Nogometaši Gorice so se otresli pritiska čakanja na prvo zmago in v četrtem poizkusu doma premagali Aluminij.

Uredništvo
26. september 2020, 8:33

Gorica
2 : 0
200 gledalcev
Sod.: Andrej Žnidaršič

Aluminij
1 : 0
 
 
 
2 : 0
 
Gorica: Uroš Likar, Tine Kavčič, Adis Hodžić, Matija Kavčič, Matteo Tomiček, Johan Chinwendu Nkama (od 86. Nik Jermol), Rok Grudina, Luka Volarič (od 61. Tjaš Begić), Goran Cvijanovič (od 73. Diego Bardanca Florez), Mathias Oyewusi (od 74. Etien Velikonja), Semir Smajlagić.Aluminij: Luka Janžekovič, Nemanja Jakšić, Emir Azemović, Renato Pantalon, Lucas Mario Horvat, Tilen Pečnik (od 63. Jure Matjašič), Lovro Grajfoner, Aljaž Ploj, Mihael Klepač, Marcel Čermak, David Flakus Bosilj.

Foto: Uradni facebook profil kluba

Gordan Petrić je prinesel šok terapijo, ki jo je Gorica potrebovala. Primorci so se ta teden okrepili s Širokom in Velikonjo, ki sta seveda znana obraza v mestu in klubu, vse skupaj pa podkrepili z današnjo predstavo. V prvem polčasu so povedli preko Luke Volariča. Janžeković je bil na preizkušnji tudi nekaj minut pozneje, njegovi soigralci pa domačega vratarja niso resneje ogrožali. 

Gostje iz Kidričevega so po premoru med polčasoma zaigrali bolje. Klepač je dvakrat zapretil, Likar pa je svojo mrežo uspel obdržati nedotaknjeno. Cvijanović je bil neuspešen pri poizkusu v 68. minuti. Štajerci so preko Maletića stresli okvir gola, nato pa prejeli še en gol. Pred koncem je zadel Smajlagić in potrdil prvo prvenstveno zmago Gorice v letošnji sezoni.