Gorica je združila tri nekdanje ase, po neuspešni avanturi v tujini se je vrnil Etien Velikonja

Tudi napad Gorice, po zvezni vrsti in obrambi, dobiva izkušeno okrepitev. V Gorico se še drugič vrača Etien Velikonja, potem ko mu v drugi nizozemski ligi ni steklo.

Uredništvo
25. september 2020, 10:51

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Po Goranu Cvijanoviću in Matiji Široku je na pomoč svojemu nekdanjemu klubu Gorici priskočil še en v preteklosti pomemben član tega primorskega kluba. Tako kot omenjena, je tudi Etien Velikonja v tujini doživel razočaranje in tako združil prijetno s koristnim ter se vrnil v svoj matični klub.

Nizozemski drugoligaš NEC Nijemegen, za katerega je Velikonja odigral 16 tekem in dosegel en gol, je 31-letnika Gorici posodil. To je zanimivo, kajti omenjeni klub nanj ne računa, pogodbo pa ima Velikonja podpisano le do konca sezone, a očitno je ne želi prekiniti. 

Velikonja se že drugič vrača v Gorico. Prvič se je v sezoni 2018/2019, po neuspešnih zgodbah v Olimpiji, Genclerbirligiju in Willemu II. Igral je nato celo v drugi ligi, nato pa odšel na Nizozemsko. 

Gorica z njim dobiva izkušenega igralca, ki je že kot zelo mlad osvojil priznanje za najboljšega strelca 1. SNL. V vseh "linijah" ima tako novi trener Gordan Petrić preizkušene igralce - Velikonjo v napadu, Cvijanovića v zvezni vrsti in Široka v obrambi. 


 
adplus-dvertising