Greenwood je debitiral: Navijači Osasune so Angležu skandirali grozne reči, sledila bo kazen s strani La Lige

Pri Getafeju so mladega napadalca sprejeli odprtih rok, toda navijači nasprotnih ekip niso pozabili, zakaj je Mason Greenwood sploh pristal v španski La Ligi.

Uredništvo
17. september 2023

Mason Greenwood (Foto: /)

Osasuna si bo verjetno prislužila kazen zaradi žaljivega skandiranja navijačev proti Masonu Greenwoodu med današnjim obračunom z Getafejem. Madridski klub je zmagal s 3:2, v drugem polčasu pa je vstopil Greenwood in prav on je priboril kot, po katerem je potem Maksimović dosegel gol za zmago. Navijači Getafeja so Angleža pozdravili ob vstopu.  

Na drugi strani so navijači Osasune pričeli žvižgati in skandirati zgovorna sporočila, med drugim so v en glas ponavljali: “Greenwood, crkni!”

Greenwood je bil vpleten v obtožbe o fizičnem in spolnem nasilju nad svojim dekletom, ki pa je kasneje zavrnilo pričanje na sodišču in zadeva je zamrla. Greenwood in omenjeno dekle sta še vedno v razmerju, javna podoba nadarjenega napadalca pa je doživela strm padec in pri Manchester Unitedu ni več zaželen, zato je odšel na posojo v Getafe.

Nič nenavadnega ne bo, če bo takšne dobrodošlice deležen tudi na gostovanjih drugod po Španiji. La Liga bo gotovo kmalu reagirala.