Griezmann v odkritem intervjuju: Messi je bil jezen, ko sem prvič zavrnil Barcelono

Antoine Griezmann je bil gost v televizijski oddaji, ki jo vodi nekdanji trener Reala iz Madrida Jorge Valdano. Francoz je med drugim tudi zelo odkrito spregovoril o svojem odnosu z Lionelom Messijem.

Uredništvo
24. november 2020, 9:35

Foto: /

Francoski zvezdnik Antoine Griezmann je zelo dojemljiv za eksplozivne medijske nastope, kar je zelo nazorno demonstriral v razvpitem dokumentarnem filmu Le Decision, v katerem je 'v živo' razglasil, v katerem klubu bo nadaljeval svojo kariero. Za omenjeni dokumentarec je bil Griezmann deležen kar nekaj kritik, ki so mu očitale preveliko teatralnost, izgubil pa se je tudi smisel njegove odločitve,  saj je manj kot leto dni zatem, ko je obljubil zvestobo Atleticu, prestopil v Barcelono.

"V tem dokumentarnem filmu sem želel pokazati, kako zelo težko je iz enega kluba prestopiti v drugega. Ljudje so menili, da gre za zaigran scenarij in da se s tem posmehujem navijačem. Želel sem le pokazati, da igralec dostikrat ne ve, kaj je prav in kako naj se odloči. Pogovarjaš se z ženo, otroci, starši, a na koncu moraš odločitev sprejeti sam," je v intervjuju z Jorgejem Valdanom povedal Griezmann.

Griezmann je v televizijski oddaji Universo Valdano spregovoril o številnih kočljivih tematikah, precej podrobno pa je orisal tudi tolikokrat obravnavan odnos s prvim klubskim zvezdnikom Lionelom Messijem.

"Ko sem prišel v Barcelono, sem se pogovoril z Leom. Povedal mi je, da je bil jezen, ker sem v prvem primeru zavrnil Barcelono, saj se je tudi sam javno zavzemal za moj prihod. Povedal pa mi je, da mi stoji ob strani in tudi danes to čutim vsak dan," je povedal Griezmann.

Griezmann se je dotaknil tudi pogostih kritik, ki jih je deležen na račun svojih predstav v Barceloni.

"Sprejemam kritike, saj vem, da v Barceloni še niso videli pravega Griezmanna. Žal pa je tudi tako, da sem pogosto dežurni krivec za vse, kar se zgodi slabega. V letu in pol sem imel tukaj tri trenerje. To ni lahko. Potrebujem čas, da se privadim na soigralce in oni name. Prav tako se je tudi formacija v tem času zelo spreminjala. Veliko kandidatov za mesto predsednika javno govori o meni in mislim, da mi nikakor ne koristi, če kandidati javno razpredajo o tem, ali sem bil dober ali slab nakup."