Hude težave grške obrambe

Grki brez dveh branilcev

Grke v drugem krogu proti Čehom čaka izredno težko delo. Avraam Papadopoulos je že končal prvenstvo, Sokratis Papastathopoulos pa bo odslužil kazen zaradi rdečega kartona.

Damjan Tratnik
9. junij 2012

(Foto: Getty Images)

Grčija je na uvodni tekmi Eura 2012 junaško osvojila točko proti gostiteljici Poljski, a uspeh drago plačala. Srečanje je že v prvem polčasu predčasno končal branilec najbolj nemogočega imena na letošnjem evropskem prvenstvu Sokratis Papastathopoulos, ki je bil po mnenju številnih neupravičeno izključen zaradi izjemno strogega kriterija glavnega sodnika srečanja Španca Carlosa Carballa Velasca.

Na istem srečanju so Grki izgubili še enega branilca in sicer Avraama Papadopoulosa, ki je srečanje končal v 37. minuti tekme. Zdravniški pregledi so pokazali, da je branilec Olympiacosa utrpel težko poškodbo kolenskih vezi, zaradi katerih bo potrebna operacija in kar sedem mesečno mirovanje.

Eno od obeh mest bo zagotovo zavzel obetavni branilec nemškega Schalkeja Kyriakos Papadopoulos, drugo pa bo najverjetneje pripadlo Steliosu Malezasu, ki je edini še preostali centralni branilec na seznamu grškega selektorja Fernanda Santosa.