Grozljiva novica iz Argentine: Umrl je Diego Armando Maradona

Argentinski mediji poročajo, da je v 61. letu starosti umrl eden največjih nogometašev vseh časov Diego Armando Maradona. Umrl naj bi zaradi zastoja srca.

Uredništvo
25. november 2020, 5:30

Foto: /

Novica še ni uradno potrjena, zato so informacije precej skope, a zato za ljubitelje nogometa nič manj boleče. Argentinski časnik Clarin je sporočil, da je zaradi zastoja srca na svojem domu v soseski San Andres v mestu Tigre v sredo dopoldne preminil eden največjih nogometašev vseh časov Diego Armando Maradona.

Maradona je bil nedavno operiran zaradi odstranitve krvnega strdka, njegovi zdravniki pa so sporočili, da je bila operacija uspešna in da bo argentinska nogometna ikona hitro okrevala.

Diego Armando Maradona je konec oktobra praznoval svoj jubilejni 60. rojstni dan.

Smrt Diega Armanda Maradone bo pretresla Argentino, v kateri je Maradona še več desetletij po koncu kariere užival status božanstva, in z njo tudi ves nogometni svet. Genialni nogometaš je velik del življenja živel na robu in imel v preteklosti zaradi odvisnosti od drog, alkohola in prekomerne teže veliko težav z zdravjem, a se je vselej uspel vrniti in vsaj približno svoje razuzdano življenje vrniti v normalne tire. Novica o njegovi smrti je prišla kot šok, saj so se v zadnjih tednih v zvezi z njegovim zdravjem vrstile pozitivno obarvane novice.

Diego Maradone je bil nogometaš, ki ga je nemogoče opisati z eno besedo ali nekaj povedmi. Bil je rojen virtuoz, genij in ekscentrik v eni osebi, za seboj pa je pustil neverjetno nogometno dediščino, ki bo za vselej del argentinske in svetovne nogometne kulture. Njegov vrhunec je nastopil leta 1986, ko je osvojil naslov svetovnega prvaka, nepozabne uspehe pa je požel tudi v majici Napolija, ki je z njim osvojil dva naslova italijanskega prvaka.

Več sledi!