Grozne podrobnosti: Pri Bayernu priznavajo, da je bila Neuerjeva poškodba najhujša v zgodovini kluba

Običajni smučarski izlet se je prelevil v enoletno agonijo. Šele danes, ko se je Manuel Neuer vrnil na vrata Bayerna, so znane vse grozne podrobnosti njegove poškodbe.

Uredništvo
9. november 2023

Vratar Bayerna Manuel Neuer se je eno leto vračal po težki poškodbi noge. (Foto: Getty Images)

Manuel Neuer je stiskal zobe in počasi ter potrpežljivo čakal na povratek po poškodbi in povratek na zelenice. Vratar Bayerna iz Munchna je v zadnjem letu dni doživljal pravo nočno moro, njegovo pot do povratka na igrišča pa je klub zajel v dokumentarnem filmu z naslovom Boj za povratek.

"Smučam od šestega leta, več kot 30 let, in nikoli se mi ni zgodilo kaj podobnega. Nekaj je bilo pod snegom, kar me je blokiralo. Posledica vsega tega je bil hud padec in težka poškodba. Klicali smo gorsko službo, sam sem poklical tudi fizioterapevta Bayerna Jochena Hahneja," je sprva dejal Manuel Neuer.

"Cela noga je bila zlomljena, tibija in fibula. To je bila zelo resna poškodba, verjetno najtežja poškodba, ki smo jo v Bayernu kadarkoli videli ali doživeli," je v filmu dejal zdravnik druge ekipe Bayerna Peter Weblecker.

Neuer je še izpostavil, da je nemudoma po operaciji poslal sporočilo v skupino, kjer so vsi soigralci, in se opravičil. Enoletni povratek ni šel brez padcev, zato je moral vratar Bayerna na še drugo operacijo, kjer so mu iz noge morali odstraniti metalne dele, ki so povzročali bolečino.

Po nekaj več kot 11 mesecih od poškodbe se je Neuer vrnil na gol Bayrna, za katerega je v tej sezoni doslej odigral eno srečanje.