Guardiola enega najdražjih branilcev na svetu ne vidi več v svojih načrtih

Pep Guardiola že razmišlja o novi sezoni in o tem, komu bo zaupal pomembno vlogo v osrčju obrambe. Angleški reprezentant, ki ga je Guardiola v preteklosti hvalil, se bo morda moral posloviti.

Uredništvo
8. julij 2020, 8:46

(Foto: Getty Images)

Leta 2016 je John Stones iz Evertona v Manchester City prestopil za 50 milijonov evrov in takrat postal drugi najdražji branilec na svetu. Pep Guardiola je takrat mladeniča preporodil in ga preobrazil v pomembnega igralca Cityja. Še kakšno leto, dve nazaj je bil Stones v njegovih očeh igralec, ki bo do konca kariere igral na Etihadu. A poškodbe in padec forme niso ostali neopaženi. Guardiola se je od Angleža počasi distanciral in zdaj prišel do točke, ko se je od njega pripravljen ločiti. 

"Kar se tiče prestopov, bomo o tem govorili ob koncu sezone. Rekel sem že, da je Stones sijajen človek, pravi profesionalec. Želim, da igra najbolje. Se slišimo ob koncu sezone," je dejal Guardiola. 

Guardiola je na drugi strani vse bolj navdušen nad mladim Ericom Garcio, ki bo začel tudi današnjo tekmo proti Newcastlu. Mladenič bo igral v paru z Aymericom Laportejem