Guardiola je priznal poraz: Želimo ga zadržati, a glavo ima drugje

Trener Manchester Cityja Pep Guardiola je na tiskovni konferenci pred tekmo z Realom iz Madrida spregovoril tudi o prihodnosti nadarjenega branilca, ki je na poti k temu, da postane Cityjev Gerard Pique.

Uredništvo
6. avgust 2020, 4:59

Foto: Getty Images

Manchester City je pred leti v Barceloni dvignil veliko prahu, ko je iz Barcelonine mladinske akademije odpeljal nadarjenega branilca Erica Garcio, na katerega so že pri 16 letih v španskem velikanu polagali velike upe. Garcia je razvoj nadaljeval pri Cityju, se v letošnji sezoni celo prebil do prve ekipe in potrdil svoj velik talent, kot vse kaže pa se bo njegova kariera vrnila v 'naravno ravnovesje', saj je trener Cityja Pep Guardiola priznal, da Garcia ne želi podaljšati pogodbe s Cityjem. To lahko razumemo tudi kot namero po njegovem povratku v Barcelono, ki je v katalonskih medijih aktualen že več mesecev.

"Do konca pogodbe ima še eno leto, vendar nam je že povedal, da je ne želi podaljšati. Predvidevamo torej lahko, da želi kariero nadaljevati drugod," je povedal Guardiola, ki je tako med vrsticami bržčas že napovedal, da se bo Garcia vrnil v svoj matični klub.

Primer spominja na angleško epizodo Gerarda Piqueja, ki je tako kot Garcia zapustil La Masio in se preselil v Manchester United, v času, ko se je že uspel prebijati v prvo ekipo rdečih vragov, pa se je odločil za povratek v svoj matični klub in kasneje postal pomemben člen bržčas najboljše ekipe Barcelone v njeni zgodovini.