Guardiola je slab poraženec: Leicester ni želel igrati, samo čakal je

Pep Guardiola je za branilce v zadnjih letih potrošil ogromno denarja, včeraj pa je na eni tekmi prejel pet golov. Kljub temu se je zapičil v taktiko nasprotne ekipe.

Uredništvo
28. september 2020, 9:54

Foto: Getty Images

Pet prejetih golov ni Pepa Guardiolo moralo skrbeti. Saj verjetno ga, toda pri analizi tekme med Manchester Cityjem in Leicester Cityjem se je Katalonec vse preveč ukvarjal z nasprotnikom in njegovo taktiko. 

"Niso želeli igrati. Globoko so se branili in čakali na protinapade. Zadeli so iz prve napadalne akcije, imeli so tri enajstmetrovke, težko nam je bilo. Ker nismo kreirali priložnosti, smo postali nervozni," je dejal Guardiola. 

Poraz je poskrbel za nove kritike, ki letijo na Guardiolo, vendar to ne pomeni, da bo nekdanji trener Bayerna in Barcelone odnehal. Prepričan je, da lahko ekipi povrne samozavest.

"Rezultat je slab, ampak ne bom odnehal. Našel bom rešitev. Do prejetega gola smo bili dobri. Naložili smo si dodaten pritisk, biti bi morali bolj mirni, nimamo pravih igralcev, ki bi napadali kazenski prostor. Šele druga tekma sezone je. Žal mi je za fante in za klub."