Guardiola pred današnjo tekmo igralcem sploh ni govoril o PSG

Pep Guardiola svojim igralcem pred današnjo tekmo ni polnil glave s PSG. Nasprotnika že poznajo, Guardiola pa želi, da se osredotočijo nase in na svoje naloge.

Uredništvo
4. maj 2021, 9:40

(Foto: Getty Images)

Manchester City bo nocoj branil gol prednosti na drugi tekmi polfinala lige prvakov proti PSG. Ker pa je Parižanom v gosteh zabil dva gola, je prednost v resnici večja kot le en gol. To je dobra popotnica za Pepa Guardiola in njegovo moštvo, nikakor pa to ni garancija za karkoli. Povratna tekma na Etihadu bo pestra, Guardiola pričakuje zahteven izziv in nepredvidljivega nasprotnika, ki je na prvi tekmi preveč stavil na protinapade in podane žoge v prostor (za hitrega Mbappeja, ki pa je bil zelo dobro pokrit). 

"Osredotočiti se moramo na nalogo, ki nas čaka. Z igralci sploh nisem govoril o nasprotniku. PSG se lahko spremeni, Mauricio Pochettino je premeten trener. Vemo kaj je v igri, ne potrebujemo emocij. Ostati moramo mirni, vsi pa vemo, kako pomembno je vse skupaj," pred tekmi pravi Guardiola.

Kylian Mbappe je vprašljiv za nastop na današnji tekmi, vendar ne za Guardiolo, ki je za prvo tekmo pričakoval načetega Maarquinhosa in ga nato tudi dočakal.

"Mbappe bo igral. Vesel sem, da ga bom videl igrati. Za dobrobit nogometa upam, da bo igral."

Tekma na Etihadu bo na sporedu ob 21. uri. Manchester City v finalu lige prvakov doslej še ni igral, PSG pa je bil finalist lansko leto in v finalu izgubil proti Bayernu. 
 
adplus-dvertising