Guardiola se boji domino efekta Kroosove upokojitve: Pripeljite mladega čarovnika, sicer bo končal v Realu!

Pred dnevi je Toni Kroos šokiral nogometni svet z napovedju nogometne upokojitve. Nemec se poslavlja na vrhunci kariere, kar bi lahko na nogometnem tržišču poskrbelo za domino efekt, sploh med elitnimi in najbogatejšimi klubi.

Uredništvo
23. maj 2024

Bayerjev zvezdnik Florian Wirtz je tarča Manchester Cityja. (Foto: Getty Images)

Toni Kroos je eden od najboljših vezistov v zgodovini nogometne igre, v madridskem Realu je bil vrsto let nezamenljiv člen, njegova upokojitev pri 34 letih pa vrata Kraljevega kluba na široko odpira predvsem talentiranim in visoko rangiranim mlajšim evropskih vezistom.

Glasno se že ugiba kdo od nogometašev bi lahko poleti prišel v Madrid in zapolnil Kroosovo mesto. Ena od najbolj vročih želja kluba naj bi bil najboljši igralec sezone v Bundesligi Florian Wirtz. Vezist Bayerja je s klubom osvojil Bundesligo, v sredinem finalu lige Evropa pa se mu je lovorika izmuznila zavoljo poraza z 0:3 proti Atalanti.

Možnosti, da lahko kmalu vidimo selitev 21-letnega Wirtza na stadion santiago Bernabeu, se dobro zaveda tudi Pep Guardiola, šef stroke pri Manchester Cityju. Španec ničesar ne želi prepustiti naključjem in različni španski mediji že trdijo, da je Guardiola nadrejenim potožil, da morajo hitro reagirati.

“Pripeljite mi Wirtza, sicer bo kmalu končal v madridskem Realu,” naj bi bile besede Pepa Guardiole, ki naj bi jih izrekel vodilnemu kadru Manchester Cityja. Če bodo pri Meščanih resnično realizirali ta prestop, bi to lahko bila celo rekordno visoko plačana odškodnina v zgodovini kluba.

Wirtz ima z Bayerjem pogodbo podpisano do poletja 2027, zanj pa zahtevajo neverjetnih 120 milijonov evrov odškodnine. Informacije iz Španije pravijo, da Real za zdaj ne namerava iskati Kroosovega naslednika, kar bi znali izkoristiti pri Cityju.