Guardiolin City izgublja zalet: Najslabši začetek sezone v njegovi eri

Manchester City po šampionski sezoni 2018/19 kaže vse močnejše znake pešanja. V eri Pepa Guardiola še nikoli v novo sezono ni krenil tako slabo kot tokrat.

Uredništvo
25. oktober 2020, 10:44

Foto: Getty Images

Manchester City v začetku nove sezone ne blesti. S tekmo manj v angleškem prvenstvu zaseda šele dvanajsto mesto in zaostaja za vsemi direktnimi rivali z izjemo Manchester Uniteda, na prvih petih tekmah pa je že trikrat ostal brez zmage. Včeraj je na gostovanju pri West Hamu iztržil remi, po katerem je City po prvih petih tekmah pri mizernih osmih točkah – tako slabo City sezone ni začel vse od sezone 2014/15, ko je na klopi meščanov še sedel Guardiolin predhodnik Manuel Pellegrini.

Remi proti West Hamu ni bila edina slaba novica s te tekme, saj je novo poškodbo staknil Argentinec Sergio Aguero, ki se je po poškodbi gležnja v tem času komaj vrnil na nogometna igrišča.

"Želel bi si boljše rezultate, vendar se moramo zavedati, v kakšni situaciji smo. Imamo veliko poškodb, malo časa za pripravo in odmor, vmes pa igramo same zahtevne tekme. Igralci so dali čisto vse od sebe in posledično so bili po koncu tekme povsem iztrošeni,
" je povedal Guardiola.

"Imamo kakovostno ekipo, glede tega se ne mislim pritoževati. Imeli smo težave, ker so naše priprave trajale le en ali dva tedna, imeli smo okužene igralce in pogosto nismo imeli dovolj časa za regeneracijo. Za igranje tekem na vsake tri dni potrebuješ celoten kader. "

"Če igralci manjkajo, je veliko težje. Lani smo sezoni končali kasneje kot po navadi. Igralci bi potrebovali odmor. Ne trdim, da je to razlog za naše rezultate, vendar želim orisati trenutno situacijo. Vedeli smo, da bo naporno. Ampak takšna je realnost."