Gueye: Z Mbappejem v Parizu sva redno spremljala tekme Evertona, Messiju pa ni bilo do tega

Senegalski veteran je nekoč pri Paris Saint-Germainu igral skupaj s Kylianom Mbappejem in Lionelom Messijem. Preverite, katere soigralce je uspel prepričati v spremljanje tekem Evertona v Premier League.

Uredništvo
20. februar 2024

Idrissa Gana Gueye (Foto: Getty Images)

Idrissa Gueye se je leta 2019 za 30 milijonov evrov preselil iz Evertona v Paris Saint-Germain, čez tri leta pa se je vrnil nazaj v mesto Beatlov in spet podpisal za Everton. Trenutno s soigralci preživlja težko obdobje, saj je finančna slika v klubu zelo nezavidljiva. Denarja za okrepitve ni, ekipa pa zaseda šele 17. mesto v Premier League in se bo tudi letos borila za obstanek med angleško prvoligaško elito.

Za PSG je zbral 111 nastopov in dosegel sedem golov in šest asistenc. Odlično se je razumel z zvezdniškim napadalcem Mbappejem.

Gueye in Mbappe sta si skupaj pogosto ogledala kakšno tekmo Evertona. Pri tem pa je Mbappe soigralca rad dražil, ker angleškemu prvoligašu že nekaj let ne gre najbolje od nog. Občasno se je pridružil tudi Draxler in kaj pripomnil, Lionelu Messiju pa ni bilo do tega.

“Mbappeju je vseeno, kdo igra. Vedno sva skupaj gledala tekme Evertona. Jaz sem navijal, Kylian pa me je dražil, ko ekipa ni dobro igrala. Leo Messi? Ne, njega to ni najbolj zanimalo. Včasih je tudi Julian Draxler rad pogledal rezultate in me potem dražil! Pogosto sem bivšim soigralcem poslal sporočilo pred tekmami, zelo sem trepetal, ko so bili blizu izpada.”

Gueye je reprezentant Senegala (107 nastopov), za Everton pa je doslej zbral 163 nastopov. V tej sezoni je prispeval en gol v Premier League.