Haaland bo verjetno slej kot prej igral v Španiji

Nekdanji odlični napadalec Swansea Cityja Michu je prepričan v to, da je zgolj vprašanje časa, kdaj bo sijajni Norvežan Erling Braut Haaland zaigral v španski La Ligi.

Uredništvo
3. oktober 2022, 9:45

Erling Braut Haaland (Foto: Getty Images)

Erling Braut Haaland je bil zaradi svoje famozne odkupne klavzule v Dortmundu več let predmet ponavljajočih se govoric, zgodba pa se na podoben način nadaljuje tudi v Angliji, saj se venomer znova pojavljajo špekulacije, da naj bi se po določenem času v Manchester Cityju aktivirala klavzula v višini približno 150 milijonov evrov.

Tega ni potrdil noben ključni akter, a če govorice držijo, je to znesek, ki zagotovo ne bi mogel zaustaviti kluba, kakršen je denimo Real iz Madrida, ki je v preteklosti 22-letnega Norvežana že vabil v svoje vrste.

Michu, nekdanji napadalec Swanseaja, je Haalanda osebno spoznal in po druženju z njim prišel do sklepa, da je njegova selitev v Španijo zgolj vprašanje časa.

"Spoznala sva se v Nemčiji. Podaril mi je majico Dortmunda, jaz pa njemu Burgosa (Michu je športni direktor Burgosa – op.a). Vesel sem, ker mu gre v Angliji tako dobro. On in Mbappe bosta to, kar sta bila Messi in Ronaldo."


"Obeležil bo ero v svetovnem nogometu. Mislim, da bo lahko na vrhu vsaj še 15 sezon. Zabil bo ogromno golov, vem pa, da mu je Španija zelo všeč. Poletja preživlja pri nas. Verjetno bo slej kot prej igral v La Ligi. In to bo super za španski za nogomet," je prepričan Michu.