Haaland je pod hudim pritiskom: V Dortmundu zahtevajo, naj se izjasnim

Zvezdnik Dortmunda Erling Braut Haaland je priznal, da zelo težko usklajuje svojo športno kariero in vsakodnevna ugibanja o tem, kje bo nadaljeval svojo športno pot.

Uredništvo
15. januar 2022, 2:15

Erling Braut Haaland (Foto: Getty Images)

Erling Braut Haaland je stroj za zabijanje golov, ki je tudi včeraj deloval s polno močjo in zabil dva gola ob zmagi Dortmunda proti Freiburgu, obenem pa je mladi Norvežan tudi nogometaš, ki skoraj vsakodnevno v središču pozornosti svetovne javnosti, ki se bolj kot z njegovimi goli ukvarja z vprašanjem, kje bo nogomet igral v naslednji sezoni.

Haaland je po tekmi proti Freiburgu priznal, da je pritisk zelo hud ter da nanj pritiska tudi njegov klub, ki zahteva, naj sam javno razkrije svojo odločitev.

"V zadnjih šestih mesecih zaradi spoštovanja do Dortmunda nisem rekel ničesar."

"Vendar pa je zdaj klub začel pritiskati name, naj javno razkrijem svojo odločitev. Jaz si želim le igrati nogomet in nič drugega. Vseeno pa hočejo, da že zdaj sprejmem odločitev glede moje prihodnosti. To pomeni, da bom moral pohiteti."

"Že ves čas govorim, da želim biti osredotočen le na nogomet, saj sem v tem najboljši. Ni mi všeč, kadar se moram ukvarjati z ostalimi stvarmi,
" je povedal Haaland.