Hadžić o junaku zmage v Sežani: Naprej gre kot kakšen Argentinec

Trener Olimpije Safet Hadžič je navdušen nad predstavo 17-letnega debitanta Enrika Ostrca, ki si ne bi mogel zamisliti boljšega ognjenega krsta v članski konkurenci.

Uredništvo
7. junij 2020, 10:35

Enrik Ostrc je v Sežani zabil pravcati evrogol. (Foto: nkolimpija.si)

Olimpija v Sežani z igro ni najbolj blestela, a to v luči impresivnega debija komaj 17-letnega Enrika Ostrca to niti ni bilo tako pomembno. Mladenič je dosegel drugi gol za Olimpijo, svoj prvoligaški debi začinil z evrogolom in tako nadgradil zaupanje, ki mu ga je trener Safet Hadžić izkazoval že v času pripravljalnih tekem.

O nogometašu iz Kozine na dan prihaja vse več informacij. Ostrc je v sorodu z legendarnim Milanom Ostercem, nekoč pa je bil tudi zelo obetaven rokometaš, kar pojasni njegovo fizično moč, ki je za nogometaše njegove starosti izstopajoča.

"Odlično ga poznam, saj sem ga pred dvema letoma sam pripeljal iz Kopra, ko sem bil vodja nogometne šole. Vem, da je iz dobrega testa, lahko se razvije v odličnega igralca. Všeč mi je, ker ima samozavest, napada žogo in jo zna izvleči proti golu, ne pa, da igra v širino. Naprej gre v nekakšnem argentinskem slogu. Je zelo inteligenten fant, ki rad trenira. Če bo tako nadaljeval, bo gotovo uspel v nogometu. Nisem imel dileme pri njegovi uvrstitvi v začetno postavo, saj je fantastično delal med pripravami. Videl sem, da je v redu, nisem se bal zanj. Poleg tega je močan za svoja leta. V osnovni šoli je bil tudi kakovosten rokometaš, povedali so mi, da se je zanj zanimalo Gorenje," je po koncu tekme v Sežani za MMC povedal trener zmajev Safet Hadžić.

 
adplus-dvertising