Hagi se je posul s pepelom in se odstavil kar sam

Trener Viitorula iz Constante Gheorghe Hagi je po slabi sezoni odstopil s položaja trenerja, kar ne bi bilo nič nenavadnega, če ne bi bil hkrati tudi ustanovitelj in lastnik tega kluba!

Uredništvo
4. avgust 2020, 4:15

Foto: /

Legendarni romunski nogometaš Gheorghe Hagi je ustanovil klub po imenu Viitorul, ki se je pod njegovim vodstvom prebil med najboljše romunske klube, v zadnjih šestih letih pa je Hagi, sicer tudi lastnik tega kluba, hkrati opravljal tudi vlogo trenerja.

V letošnji sezoni je Viitorul igral v ligi za obstanek, kar je precej manj od pričakovanj pred pričetkom sezone, lastnik kluba  pa je krivdo za neuspeh pripisal trenerju, v tem primeru isti osebi.

"Kmalu bomo imenovali novega trenerja, saj želimo, da se čim prej spozna z igralci in s klubom ter da bomo tako optimalno pripravljeni na začetek nove sezone,"
je povedal Hagi, ki bo v klubu še naprej ostal kot predsednik in lastnik. Dodajmo še, da v opis Hagijevih del v Viitorulu sodi še delo 'svetovalca športnega direktorja', hkrati pa je tudi tehnični direktor mladinske akademije kluba, ki, kako priročno, nosi ime prav po njem!