Hajduk je povsem na psu, danes je doživel že peti zaporedni poraz, kar se mu ni zgodilo kar 44 let

Hajduk je v zadnjih mesecih sezone povsem omagal, Danes je pred praznim Poljudom izgubil še proti Osijeku in doživel peti zaporedni poraz.

Uredništvo
14. april 2024

Anton Matković (Foto: Uradni Twitter profil kluba/zveze)

Bitka za naslov hrvaškega prvaka se nadaljuje v ostrem ritmu, saj sta ta konec tedna tako Rijeka kot Dinamo slavila v gosteh in ohranila razliko na lestvici. Dinamo je že včeraj z zadetkoma Sandra Kulenovića in Marka Bulata v gosteh z 2:0 premagal Gorico, Rijeka pa je danes z identičnim izidom v gosteh premagal Istro in ohranila pet točk prednosti. Za zmago sta poskrbela Tomi Fruk, eno odkritij sezone v hrvaškem prvenstvu, ter branilec Bruno Goda.

Hajduk je danes pred praznim Poljudom – to je posledica izrečene kazen za incidente po koncu pokalne tekme proti Dinamu – gostil Hajduk in sila klavrno podobo dopolnil že s petim zaporednim porazom v vseh tekmovanjih. To se Splitčanom ni zgodilo že 44 let, verjetno pa tudi največji pesimisti ne bi niti pomislili na to, da bo Hajduk tak rekord porušil v sezoni, ko se je videl povsem pri vrhu lestvice.


Za Osijek je ponovno zadel komaj 18-letni up Anton Matković, ki je z lepim zadetkom še enkrat več dokazal, zakaj velja trenutno za enega najbolj perspektivnih mladih napadalcev na Hrvaškem.


Standings provided by Sofascore