Hajduk je zapustil še športni direktor: Splitski klub je izbrisal vse sledove več kot triletnega obdobja

Pri Hajduku so trenutno na voljo vse najpomembnejše oziroma najbolj izpostavljene funkcije v delovanju nogometnega kluba.

Uredništvo
11. april 2024

Mindaugas Nikoličius (Foto: uradna spletna stran kluba)

V Hajduku so ocenili, da je 'vnovični zagon' kluba edina logična in smotrna rešitev za zapravljeno sezono, v kateri Splitčani navkljub silnim ambicijam ne bodo osvojili nobene lovorike. Prvi je ceno plačal predsednik Lukša Jakobušič, drugi trener Mislav Karoglan, danes pa je s položaja športnega direktorja kluba odstopil še Litvanec Mindaugas Nikoličius, ki je v Hajduku to vlogo opravljal od januarja leta 2021 – za športnega direktorja Hajduka je to že zelo dolgo obdobje.

Nikoličius je prevzel odgovornost za športni neuspeh Hajduka, na funkciji pa bo ostal do konca sezone.

"Odločitev o odhodu sem sprejel, ker smatram, da je to edini profesionalno, pravilno in moralno upoštevajoč dejstvo, da nosim odgovornost za športni segment kluba," je povedal Nikoličius.

Nikoličius je 'podpisoval' odmevne pogodbe z igralci kot so Marko Livaja, Ivan Perišič, Nikola Kalinić in številnimi ostalimi, v njegovem mandatu pa je Hajduk sklenil tudi največji prestop v zgodovini kluba, in sicer za rekordnih 11 milijonov evrov mladega branilca Luko Vuškovića prodal Tottenhamu.