Hajduk ukinja rezervno ekipo, v kateri igra tudi nekdanji up Olimpije

Predsednik Hajduka Lukša Jakobušić je sporočil, da klub zaradi previsokih obratovalnih stroškov ukinja rezervno ekipo, ki igra v drugi hrvaški ligi. Čez noč je odvečnih postalo 41 nogometašev.

Uredništvo
17. april 2021, 2:40

Hajduk ukinja svojo rezervno ekipo. (Foto: hajduk.hr)

V drugi hrvaški ligi v letošnji sezoni nastopajo kar tri ekipe največjih hrvaških klubov, in sicer v tem kakovostnem razredu tekmovanja izkušnje pridobivajo rezervisti Dinama, Osijeka in Hajduka. Po novem bosta imela svojo rezervno ekipo le še prva dva, saj je predsednik Hajduka Lukša Jakobušić sporočil, da klub ukinja rezervno ekipo, ker so njeni obratovalni stroški previsoki.

To pomeni, da se bo čez noč na cesti znašlo kar 41 igralcev, hrvaški mediji pa trdijo, da jih bo 19 zapustilo klub po izteku pogodb, peterica naj bi napredovala v prvo ekipo, 17 igralcev pa naj bi odšlo na posoje v druge klube. Eden od številnih igralcev, ki bodo morali reševati svoj klubski status, je tudi nekdanji branilec Olimpije Matija Burin, ki je v letošnji sezoni v drugi hrvaški ligi zbral šest nastopov.

Hajduk se je ukinitev rezervne ekipe odločil zato, ker ta na letni ravni klub stane kar 1.4 milijona evrov, v klubu pa so sprejeli odločitev, da vmesna postaja med mladinsko in člansko ekipo ni potrebna.
 
adplus-dvertising