Handanović je izgubil derbi, a postal novi kralj enajstmetrovk v Serie A

Samir Handanović včerajšnjega derbija proti Milanu ne bo ohranil v najlepšem spominu, ga bo pa zato povsem drugače tolmačila zgodovina italijanskega nogometa.

Uredništvo
18. oktober 2020, 2:33

Foto: uradna spletna stran kluba

Dolgoletni vratar slovenske reprezentance Samir Handanović je v italijanskem nogometu pustil neizbrisen pečat, že samo dejstvo, da osem let neprekinjeno igra vlogo prvega vratarja Interja iz Milana, pa je samo po sebi dovolj zgovorno.

Inter je včeraj s Handanovićem na čelu izgubil tekmo, ki ima med navijači vselej poseben status, kljub temu pa je 36-letni Ljubljančan postavil rekord, ki poudarja eno njegovih največjih vratarskih specialitet – branjenje enajstmetrovk.

Handanović je pri izidu 0:0 ubranil enajstmetrovko Zlatanu Ibrahimoviću, s tem pa je postavil nov rekord Serie A, saj še noben vratar pred njim v Italiji ni zbral kar 25 uspešno ubranjenih enajstmetrovk. Handanoviću je to uspelo na 481 tekmah, prejšnji rekorder pa je bil prav tako vratar, ki je največji pečat pustil med vratnicama Interja.

Gianluca Pagliuca je v Serie A zbral 24 ubranjenih enajstmetrovk, vendar pa velja dodati, da je za ta dosežek potreboval kar 592 tekem oziroma kar 111 več od Handanovića.