Handanović je šesti v Evropi na seznamu, na katerem vlada vratar Leicestra Kasper Schmeichel

Danski vratar Kasper Schmeichel je pravi pojem stalnosti. Raziskava CIES je pokazala, da noben drug igralec v Evropi v majici enega kluba ni zbral toliko nastopov kot on.

Uredništvo
27. april 2021, 10:19

Kasper Schemeichel je stalnica med vratnicama Leicester Cityja. (Foto: Getty Images)

Nogometni observatorij CIES je opravil raziskavo, v kateri je bil  glavni iskalni parameter precej zanimiv. CIES je namreč prešteval, kateri igralci so v zadnjem desetletju v najmočnejših evropskih ligah zbrali največ nastopov v majici enega samega kluba, prvo mesto pa je v izboru zasedel odlični vratar Leicester Cityja Kasper Schmeichel, ki je v majici Leicestra v Premier League zbral kar 372 nastopov.

Na drugem mestu je Barcelonina ikona Lionel Messi, ki je v istem času zbral 340 prvenstvenih nastopov, sledijo pa David De Gea (337), Koke (330) in branilec Burnleyja Ben Mee, ki je za svoj klub zbral 325 nastopov.

Na visokem šestem mestu je sijajni slovenski vratar Samir Handanović, ki je v majici milanskega Interja v zadnjih desetih letih v Serie A zbral kar 323 nastopov. Deseterico dopolnjujejo še vratar Bielefelda Florian Klos (323), Mark Noble iz West Hama (322), Karim Benzema iz madridskega Reala (322) ter bosanski vezist Edin Višća, ki je v majici Istanbul Basaksehirja odigral 320 tekem.

Na globalni ravni je na prvem mestu vezist kolumbijskega Juniorja Sebastian Viera, ki je za svoj klub v zadnjem desetletju zbral 395 prvenstvenih nastopov.