Po izboru portala Goal.com

Handanović v enajsterici sezone

Vratar Interja je skupaj s soigralcema Joaom Mirando in Jeisonom Murillom eden od treh predstavnikov Interja v najboljši postavi jesenskega dela Serie A.

Uredništvo
24. december 2015, 11:21

(Foto: Getty Images)

Samir Handanović ne popušča po napovedanem slovesu od reprezentance. Dolgoletni prvi vratar slovenske izbrane vrste še naprej brani odlično, Inter pa je s prihodom Roberta Mancinija končno začel izpolnjevati obljubo, ki mu jo je dal ob selitvi iz Udineseja ‒ da bo moral na tekmo ubraniti le nekaj strelov, s črno-modrimi pa se bo boril tudi za naslov.

Oboje se zaenkrat uresničuje v letošnji sezoni, saj je Inter s Handanovićem in prenovljeno obrambo najbolj graniten v Serie A, Ljubljančan pa je za svoje predstave dobil tudi priznanje spletne strani Goal.com, ki ga je postavila v vrata idealne postave dosedanjega dela prvenstva.

Da je moč Milančanov prav v obrambi priča tudi dejstvo, da sta se poleg Handanovića v postavo uvrstila tudi njegova soigralca iz zadnje vrste Joao Miranda in Jeison Murillo. Tri predstavnike ima tudi prvi zasledovalec Interja na lestvici Napoli (Kalidou Koulibaly, Allan, Gonzalo Higuain), Fiorentina, ki ima enako število točk kot Neapeljčani, pa sledi z dvema (Nikola Kalinić, Marcos Alonso).

Vzhajajoče branilce naslova Juventus zastopa napadalec Paulo Dybala, tiho favoritinjo pred sezono AS Romo pa vezist Bosne in Hercegovine Miralem Pjanić. Milanovo čast tako na zelenici kot v Goalovi postavi rešuje Giacomo Bonaventura.