Hansi Flick že kadruje za Barcelono: Začetek pogovorov z Joshuo Kimmichom ni najbolj obetaven

Barcelonski časnik Sport poroča, da je Barcelona že odprla pogovore z igralcem, ki bo kot kaže ena osrednjih prestopnih tarč kluba v poletnem prestopnem roku.

Uredništvo
27. maj 2024

Joshua Kimmich (Foto: Getty Images)

Barcelona bo danes po napovedih španskih medijev uradno potrdila novega trenerja, že nekaj dni pa ni skrivnost, da bo to postal nekdanji trener Bayerna iz Munchna in nekdanji nemški selektor Hansi Flick, s katerim katalonski klub odpira novo poglavje.

Flick se je z vodstvom Barcelone veliko pogovarjal tudi o kadrovski strategiji v poletnem prestopnem roku, barcelonski časnik Sport pa poroča, da je na višku seznama prioritet prihod dolgoletne želje Barcelone Joshue Kimmicha.

V preteklosti njegov prihod ni bil izvedljiv, ker ga Bayern preprosto ni želel prodati, v času, ko bi bil Bayern pripravljen pokazati precej več fleksibilnosti pa ima težave predvsem Barcelona, ki bo predvsem v ekonomskem smislu morala pokazati veliko iznajdljivosti.

Sport poroča, da so pogovori med Barcelono in Kimmichom že stekli, a da začetni vtisi niso najboljši, saj naj bi obstajala velika razlika med tem, kaj pričakuje nogometaš in koliko lahko ponudi klub.

"Stiki so že vzpostavljeni, vendar pa so pogajanja trenutno zamrznjena, saj obstaja prevelika razlika med ponudbo Barcelone in pričakovanji igralca," so zapisali pri Sportu.

Kimmich sodi med najbolje plačane nogometaše v Bayernu, saj v Munchnu njegova letna bruto plača znaša kar 19 milijonov evrov.