Hat-trick hat-trickov: Je Erling Braut Haaland sploh s tega planeta?

Erling Braut Haaland je na tretji zaporedni domači tekmi angleškega prvenstva zabil hat-trick. Kateri rekord je sploh še varen pred norveškim nogometnim terminatorjem?

Uredništvo
2. oktober 2022

Erling Braut Haaland (Foto: Getty Images)

Kako sploh še izbirati besede in pisati hvalospeve igralcu, ki se tako brutalno znaša nad svojimi nasprotniki kot norveški stroj za gole Erling Braut Haaland?

Manchester City je danes na mestnem derbiju United premagal s 6:3, na derbiju pa sta se v roku osmih minut zgodila dva mejnika; v 64. minuti je Erling Braut Haaland postal prvi nogometaš v zgodovini Cityja, ki je v Premier League proti Unitedu zabil tri gole, osem minut kasneje pa je isti dosežek uspel še Philu Fodnu.

Erling Braut Haaland je poleg treh golov prispeval še dve asistenci, zato bo zanj pri določanju ocen njegovih predstav najbrž treba izumiti kakšno novo številko. Haaland je na osmih tekmah angleškega prvenstva zabil 14 (!) golov, skupno pa je na enajstih tekmah v vseh tekmovanjih zadel 17-krat. Mimogrede, smo 2. oktobra.Haalandu je danes uspel še en dosežek, ki prav tako terja čas, da se zares usede v misli. Postal je prvi nogometaš v zgodovini angleškega nogometa, ki je na treh zaporednih domačih tekmah zabil tri gole – najprej je hat-trick zabil Crystal Palacu, nato Nottingham Forestu, danes pa še Manchester Unitedu

Haaland je za prve tri hat-tricke v Premier League potreboval osem tekem. Cristiano Ronaldo jih je potreboval 232.