Hazard je zbodel Nemce: Tukaj smo, da igramo nogomet, ne da se igramo politike

Zvezdnik belgijske reprezentance Eden Hazard ni bil najbolj navdušen nad gesto nemških reprezentantov, ki so si pred začetkom tekme proti Japonski prikrili usta.

Uredništvo
24. november 2022, 12:12

Eden Hazard (Foto: /)

Nemška reprezentanca je včeraj na skupinskem fotografiranju pred pričetkom tekme proti Japonski izvedla protestno potezo, saj so si vsi nogometaši prikrili usta in tako opozorili na to, da jim je FIFA zagrozila s sankcijami, če bo njihov kapetan nosil kapetanski trak obarvan v mavrične barve, ki pozivajo k vključenosti, toleranci in sprejemanju različno mislečih.

Fifa je t.i. OneLove trakove prepovedala, belgijski kapetan Eden Hazard pa ima o tem mnenje, ki ga v Nemčiji najbrž ne bodo slišali prav radi.

"Nerad govorim o tem. Tukaj sem zato, ker želim igrati nogomet in skoraj bi bili kaznovani zaradi tega. Nisem želel srečanja začeti z rumenim kartonom, to bi bilo zelo neprijetno," je povedal Hazard, ki je nato odgovoril na vprašanje, kako komentira gesto nemških nogometašev.

"To so naredili, na koncu pa izgubili tekmo. Bolje bi bilo, če tega ne bo storili in zmagali. Tukaj smo zato, da igramo nogomet, ne da pošiljamo politična sporočila."

"Drugi ljudje so bolj primerni za to. Mi želimo biti osredotočeni le na nogomet," je povedal član Reala iz Madrida.