Sunderland ga je posodil Škotom

Healy na posojo v Rangers

David Healy, ki smo ga Slovenci spoznali že v minulih kvalifikacijah za uvrstitev na SP, se bo iz Sunderlanda preselil v Glasgow Rangers. A zgolj na posojo.

Uredništvo
30. januar 2011

(Foto: Danijel Matijaško)

Napadalec reprezentance Severne Irske David Healy bo za pol leta le pozabil na vse hudo, kar se mu dogaja pri angleškem Sunderlandu. Healy je v klub, ki ga vodi Steve Bruce prišel kot velika okrepitev, a doslej ni pokazal veliko, zato navijači bržkone ne bodo jokali ob novici, da jih Healy zapušča. Do izteka letošnje sezone bo nekdaj izjemen strelec igral na Škotskem, kjer se je pridružil Glasgow Rangersom. Healy je sicer že od otroštva odkrit simpatizer Rangersov (ko je bil star 14 let je bil tam na preizkušnji, a ni zadovoljil), h katerim se seli kot zamenjava za Kennyja Millerja, ki je pred dnevi presenetljivo okrepil turškega prvaka Bursaspor.

"Moj oče si s prijatelji ogledati veliko tekem Rangersov, tako da so se mi uresničile otroške sanje. Navdušen sem, ker odhajam tja," je dejal Healy, sicer nekdanji nogometaš Manchester Uniteda, ki na Škotskem doslej še ni igral.