Henry je potrdil sodelovanje s potencialnim kupcem Arsenala, vendar se zaveda, da bo težko

Arsenal ni naprodaj, a ima resnega kupca. Thierry Henry pri tem vidi veliko pozitivnega, predvsem pa namero potencialnega kupca po povratku navijačev med odločevalce v klubu.

Uredništvo
4. maj 2021, 8:40

(Foto: uradna spletna stran kluba)

Nedavno se je v britanskih medijih znašla novica, ki je potrdila zanimanje švedskega milijarderja Daniela Eka za nakup Arsenala. Ustanovitelj Spotifyja je po propadu ustanovitve evropske superlige in protestih navijačev oznanil svoje zanimanje za nakup londonskega kluba. Za Eka pa naj bi stopili legendarni bivši igralci Arsenala, denimo Patrick Vieira, Dennis Bergkamp in Thierry Henry

Henry je zdaj to javno potrdil.

"Daniel Ek želi Arsenalu vbrizgati Arsenalov DNK, identiteto, ki izginja. V upravnem odboru sploh ni več Arsenalovih ljudi, da bi lahko kdaj vse skupaj usmerili v pravo smer. Daniel je navijač Arsenala, tega ne govori zaradi publicitete, dolgo je že navijač," je dejal Henry. 

Ena od ključnih točk sprememb, če bo Ek s poizkusom nakupa uspešen, bo povratek predstavnikov navijačev v vodstvo kluba. 

"Prisluhnili smo mu. Ko smo slišali, da želi vključiti navijače, smo se dejansko sestali z navijači in jim povedali, da si jih želimo vrniti v upravni odbor. Rekel je, da je denar za nakup kluba že zbral, tako da lahko ponudi dobro ponudbo. Zdaj mu morajo prisluhniti in videli bomo."

Ne denar, glavna ovira na poti do spremembe lastništva Arsenala je stališče Stana Kroenkeja, ki kluba ne namerava prodati. 

"Ne bomo odnehali, počakali bomo. Dolgo bo trajalo. Vemo, kaj hočemo. Bomo videli, sporočilo je bilo poslano."
 
adplus-dvertising