Hitra reakcija Hrvaške nogometne zveze: Robert Jarni odpuščen kot selektor, ker je izjavil, da bo navijal za Betis v dvoboju z Dinamom

Robert Jarni je zaradi izjave, da bo proti Dinamu navijal za Betis, izgubil službo selektorja hrvaške reprezentance do 17 let.

Uredništvo
15. februar 2024

Robert Jarni je svojo izjavo plačal s svojo službo na HNS. (Foto: Getty Images)

Poročali smo že, da je Robert Jarni pred tekmo konferenčne lige med Dinamom iz Zagreba in Betisom iz Seville izjavil, da bo v tem dvoboju navijal za Špance. Betis je resda njegov bivši klub. Španci so ga tudi povabili na obe tekmi proti Dinamu, toda odziv na Jarnijevo izjavo je na Hrvaškem močan. Bruno Petković, ki je aktualni hrvaški reprezentant, je legendarnega Jarnija celo imenoval - klovn. 

Danes pa je reagirala tudi Hrvaška nogometna zveza (HNS). Jarni je bil namreč razrešen s funkcije selektorja hrvaške kadetske reprezentance. Odločitve izvršnega odbora nogometne zveze je bila enoglasna.

"Izvršni odbor HNS podpira pravico posameznika, da navija za klub, za kateega želi, tudi proti hrvaškim klubom, čeprav to ni zaželeno. HNS pa meni, da za hrvaške selektorje veljajo višji standardi, zato je to neprimerno, nezaželeno in nedopustno, da nekdo, ki vodi reprezentanco, navija proti hrvaškemu klubu v evropskih pokalih. Promoviranje enotnosti znotraj hrvaške nogometne družine je pogoj, brez katerega se ne da voditi nobene reprezentance," so med drugim sporočili z nogometne zveze.