Hladen tuš za Lyon in Amiens: Sodišče zavrnilo pritožbo

Administrativno sodišče v Parizu je zavrnilo pritožbe treh klubov, ki menijo, da so zaradi predčasne prekinitve sezone v Franciji plačali najvišjo ceno.

Uredništvo
23. maj 2020, 8:47

Foto: uradna spletna stran kluba

Lyon, Toulouse in Amiens so vložili tožbo zoper vodstvo francoskega prvenstva (LFP), ki je zaradi vladnega odloka o prepovedi izvajanja športnih dogodkov predčasno zaključilo sezono. LFP je odločila, da bo pri dodeljevanju evropskih mest obveljal zadnji položaj na prvenstveni lestvici, ta pa je veljal tudi pri izpadanju in napredovanju. Lyon je zaradi takšne odločitve prvič po letu 1997 ostal brez uvrstitve v evropske pokale, Amiens in Toulouse pa sta se preselila med drugoligaše.

Omenjena trojica se je na odločitve LFP pritožila in zadevo prenesla na sodišče, to pa je njihovo prvo pritožbo zavrnilo.

"LFP z zadovoljstvom pozdravlja odločitev sodnika administrativnega sodišča v Parizu glede zavrnitev pritožb Lyona, Amiensa in Toulouseja,"
so sporočili iz LFP.

V Lyonu so razočarani nad zavrnitvijo pritožbe, a napovedujejo, da so zadevo pripravljeni prenesti celo v državni svet, vendar pa tudi francoska ministrica za šport Roxanna Maracineanu podpira LFP.

"Če želijo na sodišče, naj gredo. Pozivam pa vse k odgovornosti in solidarnosti. Bogatejše klube naprošam, naj ne dlakocepijo. Vsi moramo razmišljati o ostalih in o družbi kot taki. Vsak se bo moral znati spopadati s svojimi izgubami,"
je povedal Maracineanujeva.

LFP je pokazala več fleksibilnosti glede tekmovanja v drugi ligi, saj bo ta v naslednji sezoni širša za dve ekipi. Največ sta s tem pridobila Orleans in Le Mans, ki sta zasedala zadnji dve mesti na prvenstveni lestvici.
loading...