Spremembe v vezni liniji AC Milana

Honda in Poli da, Flamini ne

Mathieu Flamini je razočaran nad AC Milanom, nove pogodbe ne bo podpisal. Bosta pa na San Siro prišla Andrea Poli iz Sampdorie in Keisuke Honda iz moskovskega CSKA-ja.

Anže Zajič
4. julij 2013, 11:53

Foto: Getty Images

Italijanski prvoligaš AC Milan doslej še ni veliko trgoval, a to ne pomeni, da ne bo. Tik pred selitvijo na San Siro naj bi bila namreč Keisuke Honda in Andrea Poli, a to ne bosta edini spremembi v vezni liniji. Mathieu Flamini se bo namreč poslovil, potem ko so možnosti za podaljšanje pogodbe vse manjše. "Ne bom sprejel ponudbe za le dve leti. Star sem 29 let, tukaj sem že pet let in po štirih pomembnih golih, ki sem jih zabil v minuli sezoni, bi si zaslužil drugačen odnos. Razočaran sem," ne skriva nekdanji član Arsenala.

Pa bodoča novinca? AC Milan bo od Sampdorie odkupil polovico Polijeve pogodbe, v zameno za to bo poleg denarja v Genovo poslal tudi mladega Poljaka Bartosza Salamona. Glede Honde je vprašanje le, ali bo Japonec prišel že sedaj ali šele januarja. Ob koncu leta mu namreč poteče pogodba s CSKA-jem iz Moskve. Z Rossoneri je že vse dogovorjen, podpisal bo štiriletno pogodbo, AC Milan pa se z Rusi še dogovarja glede tega, ali bi prestop lahko bil izveden že v tem poletju. CSKA pač zahteva odškodnino, a Italijani pričakovano ne želijo plačati veliko za nogometaša, ki bi ga lahko januarja dobili brezplačno.
loading...